Osteopathie begint waar andere therapieën stoppen ...

FULCRUM bouwt verder op die gedachte. Wij willen je geen technieken aanleren. Nee, wij willen je helpen om gekende technieken te integreren in de totaliteit van het lichaam. Geen aparte hokjes voor pariëtaal, craniaal en visceraal … wél een allesomvattende aanpak, aangepast aan het ritme van elk lichaam.

“The fulcrum is the source of power. It’s the point of reference from which the levers of your body - as a floating, palpating person - plus the levers of the patient’s body are trying to struggle with the problem.”
-
Rolin E. Becker D.O., The Stillness of Life

Osteopathie in de zuiverste vorm
Met deze benadering keren we eigenlijk terug naar de begindagen van de osteopathie, toch is ze brandend actueel. Stillpoint, midline, fulcrum, … alle begrippen en technieken komen terug in onze cursussen. Wij ontdekten en bestudeerden ze gedurende jaren en brengen de geheimen via onze postgraduaten graag tot bij jou.
Het is ons doel om jou te helpen alle aspecten van osteopathie in je werkwijze te integreren. Zo til je jouw therapie snel een niveau hoger en help je patiënten op lange termijn.


“Al jaren combineren wij de basisprincipes van osteopathie in onze behandelingen en in onze opleidingen in het buitenland. Vandaag vertalen we de zuivere osteopathie naar hands-on postgraduaten in België. Ik zie nog elke dag hoe die allesomvattende aanpak een verademing is voor mijn patiënten en voor de leerling-osteopaten. Het is mijn ambitie om via onze dynamische opleidingen osteopaten de juiste finesses bij te brengen zodat ook hun patiënten die totale harmonie en meer levenskwaliteit mogen ervaren.” Luc Fieuw M.Sc. D.O.
“Osteopathie is voor mij met een open blik naar het lichaam kijken. Met mijn kennis als vroedvrouw en ervaring als mama zet ik me voluit in voor mijn passie: osteopathie. Als jonge therapeute én dochter van een gedreven osteopaat weet ik als geen ander hoe belangrijk goede opleidingen zijn. De hands-on aanpak van Fulcrum maakt hierbij echt het verschil.”

Julie Fieuw D.O.- osteopate en vroedvrouw


Gedeelde filosofie

Alle docenten die hun schouders onder FULCRUM zetten, delen dezelfde visie. Zuivere osteopathie is de combinatie van alle basispijlers om het lichaam terug in balans te brengen. Elke cursus vertrekt vanuit deze gedachte en eindigt bij een verfijnde én complete aanpak die je meteen in de praktijk kunt toepassen.